IMG_5032

Mijn naam is Marieke van de Kolk - Bouwers.

Mijn naam is Marieke van de Kolk- Bouwers. Ik ben geboren in Speuld, gemeente Ermelo. Na de middelbare school, heb ik de opleiding Agogisch Werk gedaan.

Al snel merkte ik, dat mijn interesse meer uitging naar de medische kant van de zorg en ben op mijn 19e verhuisd naar Amersfoort, waar ik de opleiding voor A-verpleegkundige heb gedaan en op verschillende afdelingen heb gewerkt; interne geneeskunde, chirurgie, orthopedie en geriatrie. Chirurgie sprak mij het meeste aan, maar door een tijdelijke functie in te vullen op de afdeling kraam- en verloskunde, is mijn passie voor dit vak ontstaan. Drie jaar na het behalen van mijn A-diploma, heb ik de opleiding Obstetrie/Gynaecologie afgerond bij het UMCU te Utrecht.

Vanaf die tijd, woon ik samen met mijn man in Voorthuizen. Ik heb 14 jaar met ontzettend veel plezier gewerkt op de afdeling kraam/verloskunde in het Elizabeth Ziekenhuis te Amersfoort en met lichtelijk pijn in mijn hart afscheid genomen, om een heel andere kant van de zorg te gaan ontdekken.

In 2009 ben ik als verpleegkundige gaan werken bij verslavingskliniek Solutions Center te Voorthuizen. Ik werkte op het Diagnostisch Centrum, waar cliënten werden opgenomen. Mijn taak als verpleegkundige was; het begeleiden tijdens de ontwenningsfase, het observeren van het zowel lichamelijke als geestelijke toestandsbeeld, het begeleiden van groepsgesprekken, individuele gesprekken en gesprekken met de familie. Bij het aanpakken van een verslaving gaat het niet alleen om stoppen met middelen, maar vooral om veranderen van gedrag. Waarom heb je het nodig om jezelf te verdoven en hoe kun je dit voorkomen? Bij SolutionS heb ik de mogelijkheid gekregen om via een EVC-traject twee HBO-certificaten te behalen; GGZ-Verpleegkunde en HBO- Verpleegkunde.

Ongeveer 13 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met bioresonantie. Onze zoon had vaak oorontstekingen en na meerdere antibioticakuren, adviseerde een collega mij een bioresonantie-therapeut. Ik was er sceptisch over, maar zag in dat al die antibiotica-kuren ook geen oplossing waren. Ik heb een afspraak gemaakt en uit de test bleek hij een restant van het RS-virus bij zich te dragen, wat steeds voor die ontstekingen zorgde. Na de behandeling heeft hij het nooit meer gehad, omdat de oorzaak aangepakt werd en niet de klacht. Vanaf die tijd is mijn interesse in bioresonantie gewekt. Bijzonder hoe op een heel andere manier met klachten omgegaan wordt, wat mooi dat dit zonder medicatie kan, pijnloos is en wat een besparing op de gezondheidszorg!

Sinds 7 jaar hebben wij als gezin het roer omgegooid, hebben ons een andere leefstijl en voornamelijk “eetstijl” aangemeten. In combinatie met bioresonantie heeft het ons leven totaal veranderd. We zijn fit geworden, op gezond gewicht gekomen en meer gaan sporten. Hierdoor is mijn passie voor sport ontstaan. Zelf probeer ik drie keer in de week hard te lopen om fit te blijven en als ontspanning. Ik heb veel bewondering voor de topsport en draag graag mijn steentje bij in het verbeteren van de conditie. Ik heb ook grote atleten mogen testen en behandelen zoals Richard Mengich (winnaar o.a. halve marathon Berlijn), Daniel Wanjiru (winnaar o.a. van de marathon Londen en Amsterdam) en Dennis Kimetto, de eerste atleet die in 2014 de marathon onder de 2:03 realiseerde en het wereldrecord voor 4 jaar in handen had. Een standaard voedingsadvies is niet voor iedereen geschikt. Als je als sporter voeding binnen krijgt wat belastend voor je is, zal dit je prestaties en herstel zeker beïnvloeden. Maar hoe weet je nu, dat je allergieën hebt? Misschien heb je blessures die erg langzaam herstellen en je steeds weer belemmeren. En dat is nu het mooie van bioresonantie. Alles is meetbaar!

Om misverstanden te voorkomen, wil ik hiermee duidelijk aangeven, dat ik niet alleen sporters behandel, maar dat iedereen welkom is, jong en oud, met een diversiteit aan klachten.

Inmiddels heb ik de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer afgerond, waardoor ik meer heb geleerd over de invloed van voeding, vitamines en mineralen. Dit in combinatie met bioresonantie kan tot prachtige resultaten leiden.

Per 1 juli 2018, heb ik er voor gekozen mij volledig te gaan richten op mijn eigen praktijk “Bicom-One” en hoop jou zo spoedig mogelijk te kunnen helpen!

Marieke van de Kolk - Bouwers

met Emmanuel Kipkoech Biwott en Dennis Kimetto

met Richard Kiprop Mengich specialist halve marathon

met Daniel Wanjiru, winnaar marathon Amsterdam en London